مطالعه نشان می دهد رژیم غذایی آتلانتیک می تواند به کلسترول شما کمک کند و دور کمر شما را کوچک کند یک مطالعه جدید نشان داد افرادی که از رژیم غذایی آتلانتیک، یک روش سنتی غذا خوردن در پرتغال و اسپانیا پیروی می کردند، پس از 6 ماه کمتر به سندرم متابولیک مبتلا شدند. سندرم متابولیک گروهی از پنج عامل خطرساز سلامتی است که می تواند منجر به دیابت، بیماری قلبی و سکته شود. آنها شامل قند خون بالا، فشار خون بالا و دور کمر بزرگ هستند.
رژیم آتلانتیک بر غذاهای فصلی، محلی، تازه و کم فرآوری شده مانند سبزیجات و میوه ها، ماهی و غذاهای دریایی و روغن زیتون تاکید دارد. یک مطالعه جدید نشان داد افرادی که از رژیم غذایی آتلانتیک، یک روش سنتی غذا خوردن در بخش هایی از پرتغال و اسپانیا پیروی می کردند، شانس ابتلا به سندرم متابولیک را کاهش دادند.
سندرم متابولیک گروهی از پنج عامل خطر است که می تواند منجر به دیابت، بیماری قلبی، سکته مغزی و سایر مشکلات سلامتی شود. اگر سه یا بیشتر از این عوامل وجود داشته باشد، فرد مبتلا به سندرم متابولیک تشخیص داده می شود:
دکتر چنگ هان چن، متخصص قلب مداخلهای و مدیر پزشکی Structural میگوید: «این مطالعه فواید [رژیم غذایی آتلانتیک] را برای جنبههای مختلف سلامت، مانند سطح کلسترول، فشار خون، کنترل قند خون، و چاقی نشان داد. برنامه قلب در مرکز پزشکی MemorialCare Saddleback در لاگونا هیلز، کالیفرنیا، که در این تحقیق شرکت نداشت.
او گفت: “این نتایج نباید تعجب آور باشد، زیرا رژیم غذایی بسیار شبیه به رژیم غذایی مدیترانه ای است که به خوبی مطالعه شده و مفید است.” این مطالعه در 7 فوریه در مجله JAMA Network OpenTrusted Source منتشر شد.
منبع:
اولین نکتهای که باید به آن توجه کرد،این است که اگرچه سرفه کردن میتواند به عنوان یک اقدام پیشگیرانه باعث آهستهتر شدن روند حمله قلبی شود اما تا به امروز،هیچ شواهد و مدارک قطعی وجود ندارد که نشان دهد سرفه می تواند باعث توقف حمله قلبی شود.سرفه کردن فقط در شرایط خاصی میتواند برای بیماران قلبی مفید باشد.برای مثال،مطالعات منتشر شده نشان داد که سرفه کردن در بیمارانی که مبتلا به آریتمیهای بطنی بدخیم هستند،میتواند به بهبود میزان فشار خون و وضعیت هوشیاری کمک کند.
حملات قلبی و ایست قلبی
ایست قلبی:این اتفاق زمانی رخ می دهد که جریان خون در بدن کاهش یابد.این باعث ضعیفتر و نامنظمتر شدن انقباضات قلب میشود.در نتیجه به قسمتهای مختلف بدن اکسیژن کافی نمیرسد و فرد هوشیاری خود را از دست میدهد.
حمله قلبی:این اتفاق در اصطلاحات پزشکی به عنوان انفارکتوس میوکارد شناخته میشود و زمانی اتفاق میافتد که جریان خون در نقطه خاصی از قلب،در نتیجه انسداد شریانها قطع شود.این به نوبه خود باعث می شود که سلول های آن نقطه بهخاطر فقدان جریان خون و عدم اکسیژن رسانی از بین بروند.اگر درمان به موقع انجام نشود،به مرور زمان باعث آسیب شدید به ماهیچه قلب میشود.علائم مرتبط با حمله قلبی که ما باید آنها را بشناسیم تا سریع عمل کنیم،شامل موارد زیر است:
خستگی
سرگیجه
حالت تهوع
تنگی نفس
درد قفسه سینه
هایپرهیدروز(تعریق بیش از حد).
کمک های اولیه در صورت حمله قلبی
اگر درد قفسه سینه بعد از سه دقیقه از بین نرفت،به اورژانس بروید.مهم نیست چه کاری انجام می دهید.اگر در حال رانندگی هستید،خودرو را به سرعت متوقف کنید و با اورژانس تماس بگیرید.اگر در خطر حمله قلبی قرار دارید،تا حد امکان از رانندگی خودداری کنید زیرا ممکن است در هر لحظه هوشیاری خود را در حین رانندگی از دست بدهید و این میتواند عواقب کشندهای برای خودتان و دیگران در بر داشته باشد.سپس بیحرکت بمانید تا عضلات قلبتان بیش از حد کار نکند.اگر این اولین بار است که دچار حمله قلبی می شوید،مصرف قرص آسپرین را فراموش نکنید.
نکاتی برای مراقبت از قلب
کارهای زیادی وجود دارد که می توانید برای مراقبت از سلامتی خود انجام دهید.
- از آنجایی که ورزش کردن به سلامت قلب کمک میکند،می توانید در باشگاه ورزش کنید یا روزانه به پیاده روی بروید.
- داشتن خواب مناسب و استراحت کافی مهم است.
- ویتامینهای ب میتوانند رگهای خونی را گشاد کنند و گردش خون را به جریان بیاندازند.
- فشار خون شما باید مرتباً چک شود.ثابت ماندن فشار خون برای جلوگیری از حمله قلبی ناگهانی بسیار مهم است.
- از سیگار کشیدن و مصرف الکل خودداری کنید.
همانطور که می بینید،سرفه روش موثری برای توقف حمله قلبی نیست.با این حال،شناسایی به موقع علائم حمله قلبی به شما این امکان را میدهد که اقدامات مناسبی را برای جلوگیری از آسیبهای جبرانناپذیر انجام دهید.علاوه بر این،داشتن سبک زندگی سالم باعث ارتقای سلامت قلب و عروق و همچنین جلوگیری از حمله قلبی یا سایر بیماریهای مرتبط با قلب میشود.
منبع:
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان گفت: برای اولین بار در طول عمر دانشگاه، امسال تمامی خانههای بهداشت با جذب بهورزان، فعال شد و این نوید بزرگی در دسترسی مردم به مراقبت های بهداشتی است.
وی ادامه داد: پشه آئدس برخلاف پشه مالاریا قابلیت نیش زدن در روز را داشته و توانایی چندین بار نیش زدگی را دارد.
وی بیان کرد: این پشه در ۴۰ شهر ایران صید شده است.
دکتر زنگنه، آمادگی و اطلاع رسانی مردم در خصوص خشکاندن آبهای راکد که زیستگاه پشه آئدس است را برای ریشه کنی بسیار مهم و حیاتی خواند و افزود: مردم میتوانند برای پاکسازی از خشکاندن، ریختن نفت و گازوئیل و روغن استفاده کنند.
منبع:
برآوردها حاکی از آن است که ساکنان اتحادیه اروپا به طور متوسط سالانه 34 کیلوگرم شکر مصرف می کنند که بیش از سه برابر میزان توصیه شده توسط سازمان بهداشت جهانی است. افزایش مصرف شکر اثرات مخربی بر سلامت عمومی دارد و با افزایش نرخ چاقی همراه است. راهکارهایی مانند وضع مالیات بر غذاها و نوشیدنی های شیرین، تقویت مقررات برچسب های تغذیه ای و کاهش بازاریابی این غذاها برای کودکان، تأثیر مطلوبی در کاهش مصرف آنها نداشته است.
با این حال، پیشرفتها در تخمیر دقیق به دانشمندان این امکان را داده است که «پروتئینهای شیرین» مانند تاوماتین را که به راحتی قابل هضم و غیر حساسیتزا است، تولید کنند. قابل ذکر است که آنها با استفاده از مخمر برای بیان و جداسازی پروتئین هایی که به طور طبیعی در برخی از میوه ها وجود دارند ایجاد می شوند. آنها جایگزینی امیدوارکننده برای شیرین کننده های مصنوعی مانند سوکرالوز و آسپارتام بدون خطرات مربوط به سلامتی هستند.
بازاریابی پروتئین های شیرین جدید به گونه ای که بر نگرش ها و ادراکات مصرف کننده تأثیر بگذارد و به کاهش مصرف شکر ترجمه شود، بسیار مهم است. تحقیقات قبلی نشان داده است که ادراکات سلامت و طبیعی بودن نقش مهمی دارند و ممکن است با شاخص توده بدنی (BMI) و احساسات مرتبط با مصرف قند، مانند احساس گناه پیش بینی، تعدیل شوند.
در مطالعه حاضر، محققان بررسی کردند که چگونه ادراک سلامت و طبیعی بودن بر نگرش نسبت به محصولات حاوی پروتئین های شیرین تأثیر می گذارد. مطالعه بعدی همچنین عواملی را که این رابطه را تعدیل میکنند، ارزیابی کرد، مانند BMI و احساس گناه پیشبینی برای پیامهای سلامت، مصرف قبلی شیرینکنندههای جایگزین، و لذت پیشبینی برای پیامهای طبیعی.
محققان این تأثیرات را با ارائه پیامهای مشابهی که فقط در نحوه توصیف پروتئینهای شیرین متفاوت بود، آزمایش کردند. چارچوب سلامت بر روی فواید سلامتی آنها به عنوان جایگزین شکر تمرکز کرد، در حالی که قاب طبیعی بودن تفاوت آنها را با شیرین کننده های مصنوعی موجود در حال حاضر برجسته کرد. برای واجد شرایط بودن برای مطالعه، شرکت کنندگان باید بین 20 تا 70 سال سن داشته باشند و یا تصمیم گیرنده خانواده خود باشند یا مسئولیت خرید غذا را به اشتراک بگذارند.
محققان ادراکات پروتئینها را با درخواست از شرکتکنندگان ارزیابی کردند تا آیتمها را در مقیاس لیکرت رتبهبندی کنند، جایی که مقادیر بالاتر نشاندهنده تطابق بالاتر با عبارات مربوط به فواید آنها بود. سؤالات دیگر میزان مسئولیت پذیری، مسئولیت و احساس گناه شرکت کنندگان را هنگام مصرف غذاهای شیرین برانگیخت. BMI شرکت کننده از اطلاعات خود گزارش شده محاسبه شد. ویژگی های جمعیت شناختی اجتماعی نیز گنجانده شد. دادهها با استفاده از روشهایی مانند تحلیل کوواریانس و تحلیل مسیر مبتنی بر رگرسیون و کشور محل اقامت به عنوان متغیر کمکی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
در مطالعه بعدی، محققان بر روی سه کشور متمرکز شدند که ساکنان آنها به کاهش مصرف شکر علاقه نشان داده اند – لهستان، آلمان و دانمارک. تقریباً 1000 شرکتکننده از هر کشور وجود داشت که نیمی از آنها پیامهای مربوط به هر شرایط آزمایشی (سلامت و طبیعی بودن) را دریافت کردند. میانگین سنی آنها 45.59 سال و 48 درصد مرد بودند.
مشابه مطالعه اصلی، شرکتکنندگان در هر سه کشور بار دیگر نگرشهای مثبت بیشتری را در مواجهه با چارچوبهای بهداشتی گزارش کردند. اثر منفی جزئی اما معنی دار BMI بر ادراک سلامتی با شیب 008/0- داشت. تکنیک های بوت استرپینگ نشان داد که این ادراک به ویژه برای افرادی که سطح BMI متوسط تا بالا دارند، قابل توجه است. مفهوم این است که چارچوب بندی پیام سلامت، ادراک سلامتی را برای افرادی که در سطوح BMI بالا هستند افزایش می دهد. به طور مشابه، احساس گناه پیشبینیکننده به نگرشهای مطلوبتری نسبت به محصول برای کسانی که پیامهای سلامتی دریافت کردند، ترجمه شد.
محققان یک نتیجه بسیار مهم را برای پیامهای طبیعی یافتند که نشان میدهد شرکتکنندگانی که شیرینکنندههای بیشتری مصرف میکنند ممکن است پروتئینهای شیرین را مثبتتر درک کنند. آنها همچنین ثابت کردند که لذت پیش بینی شده اثر پیام طبیعی بودن را تعدیل می کند، به این معنی که کسانی که قبلاً شیرین کننده ها را مصرف می کنند ممکن است پذیرای این پیام باشند زیرا آنها لذت مصرف آنها را پیش بینی می کنند.
منبع:
متخصص بیماریهای عفونی با اشاره به اینکه سویهای از ویروس آبله میمونی که در حال حاضر شیوع دارد سویهای جدید و جهش یافته است، گفت: ویروسی که اکنون شیوع دارد، ۱۰ درصد کشندگی دارد و ضایعات و علائم بیمار نیز در این سویه بیشتر است.
سازمان بهداشت جهانی (WHO) به تازگی بالاترین سطح هشدار خود را برای بیماری آبله میمونی صادر کرده و تاکید کرده است که بیش از ۱۴ هزار مورد ابتلا و ۵۲۴ مرگ در آفریقا طی سال جاری از آمار سال گذشته فراتر رفته است.
به گزارش میزان، آمیتیس رمضانی درباره علائم آبله میمونی ضمن اشاره به اینکه ممکن است فردی که دچار این بیماری شده یک هفته تا ۱۴ روز علائم نداشته باشد، گفت: از جمله علائم این بیماری میتوان به تب، سردرد و بدن درد اشاره کرد و عفونت اولیه شبیه سرماخوردگی است. سپس غدد لنفاوی گردن و زیر بغل بزرگ میشوند و پس از چند روز از بروز علائم نیز ضایعات پوستی ظاهر میشود و ابتدا از مخاط دهان بروز پیدا میکنند. این ضایعات که شبیه تاول هستند از داخل دهان و داخل و روی گلو و سپس روی صورت و بعد از آن روی دست و پا منتشر میشوند و کف دست و پا را نیز فرا میگیرند. سر این ضایعات چرکی است و سپس زخم میشود و میافتد و خشک میشود.
منبع: